Λεων και θυμος - Λεων και συγχωρεση - Συγχωρεί; Λεων και εκδικηση

5:34 π.μ.
O Λέων είναι αθώος: δεν εννοώ ότι είναι ανίκανος να σε βλάψει, εννοείται ότι όλα τα ζώδια είναι κακόβουλα υπό περιστάσεις. Όμως ο Λέων, όταν καλωσορίζει στη ζωή του έναν φίλο, ένα ταίρι, ένα συγγενή, είναι αθώος. Δηλαδή, περιμένει ότι θα του φερθούν τόσο καλά όσο τους φέρεται.
Αν ωστόσο πληγωθεί και θυμώσει θα αντιδράσει αναλόγως: με πρωτεύουσα αντίδραση (τη στιγμή της προσβολής) και με δευτερεύουσα (μετά από καιρό):

 • αν έχουμε Λέοντα με πληθώρα μεταβλητών ζωδίων στο χάρτη του (Αιγόκερω, Καρκίνο, Κριό, Ζυγό) τότε ο Λέων θα εκδηλώσει άμεσα, την ίδια στιγμή την οργή του. Μπορεί να απαντήσει στην προσβολή με δηλητήριο (ή και βία) και μετά να αποσυρθεί. Σε αυτή την περίπτωση δε θα δεχθεί ποτέ να το ξανασυζητήσει. Σαν να μην έγινε. Τόσο έχει πληγωθεί.
 • αν έχουμε Λέοντα με πληθώρα σταθερών ζωδίων (Ταύρο, Σκορπιό, Λέοντα, Υδροχόο), το πιθανότερο είναι να μείνει άναυδος, σοκαρισμένος και να μην απαντήσει στην προσβολή. Μέσα του όμως θα το φυλάει μανιάτικο και θα το επαναφέρει συχνά πυκνά στις συζητήσεις, με εμμονικό τρόπο, για όλη σας τη ζωή. "Τότε που μου είπες αυτό!" Θα το επαναφέρει μεν, αλλά δε θα το αναλύσει γιατί δεν το αντέχει. Τόσο έχει πληγωθεί.
 • αν έχουμε Λέοντα με πληθώρα ευμετάβλητων ζωδίων (Δίδυμο, Παρθένο, Τοξότη, Ιχθύ), τότε θα αντιδράσει στην προσβολή γελώντας ή κάνοντας τον κουφό, θα το πάρει φαινομενικά ελαφρά κι ίσως αλλάξει κουβέντα. Τόσο έχει πληγωθεί. Όμως, θα το επαναφέρει κάποια μέρα και μάλιστα, θα θελήσει να το αναλύσει διεξοδικά. Να μάθει το γιατί, να εξηγήσει πως ένιωσε (εκείνη τη στιγμή δεν σου έδειξε πως ένιωσε, μετά από καιρό όμως, είναι έτοιμος να ανοίξει την καρδιά του) και να απαιτήσει ξεκαθάρισμα. Μόνο έτσι θα θεραπευθεί η σχέση σας.
 Ο θυμός του Λέοντα, είτε κρατήσει μια στιγμή, είτε καταλάβει την ψυχή του για πάντα, σίγουρα πάντως δε θα μπει εμπόδιο στη συνέχιση της σχέσης του με το άτομο που τον προκάλεσε. Το παράπονο, το αγκάθι, η απογοήτευση από τους ανθρώπους θα είναι εκεί, όμως αυτό δε θα τον εμποδίσει να συνεχίσει τη σχέση του μαζί σας.

 • ο Λέων θα σας χαιρετήσει στο δρόμο, θα σας χαμογελάσει αν πέσετε μούρη με μούρη, θα σας κάνει ξανά φίλο του, όσο βαριά κι αν του έχετε φερθεί. Ίσως επειδή δεν μπορεί να καταπιεί την απόρριψη ούτε από σημαντικά άτομα, ούτε από ασήμαντους γνωστούς---- και θέλει να σας ξανακερδίσει, επειδή περιμένει ότι τη δεύτερη φορά θα φερθείτε "τύπος και υπογραμμός" και θα αφήσετε τα παλιά πίσω. Οκ, κάνατε ένα φοβερό λάθος, αλλά στην τελική, θα καταλάβετε την αξία του Λέοντα και δεν θα τον πληγώσετε μελλοντικά... Ελπίζει...
 • ο Λέων θα προσπαθήσει να εξομαλύνει μια σχέση, ακόμα κι αν ο ίδιος είναι ο υπαίτιος της ρωγμής. Αν έχει κάνει μια "λαδιά" και το ξέρει, θα έρθει μόνος του, με την αγαθή και ανοιχτόκαρδη διάθεσή του, με το φωτεινό του πρόσωπο και θα ζητήσει μια συγχωρητική αγκαλιά. Οφείλετε να τον συγχωρήσετε, γιατί, όταν ζητά συγνώμη, το κάνει εγκάρδια και με αθώες προθέσεις. Θα κακοκαρδιστεί αν δεν πάρει τη συγχώρεση, που ξέρει ότι την αξίζει...
Εκδίκηση και Λέων. Ο Λέων δεν είναι εκδικητικός με την έννοια του "να πονέσει τον άλλο, όπως πόνεσε ο ίδιος". Αυτά είναι μανούβρες των Σκορπιών, δεν έχουν θέση στη φωτεινή, ηλιόλουστη ψυχοσύνθεση του Λέοντα. Αυτό που ενδιαφέρει το λιοντάρι, είναι πιο προσωπικό: θέλει να δικαιωθεί, θέλει να αναγνωριστεί έστω και εμμέσως η αδικία που του έγινε και μετά να γίνουν μικρές, συμβολικές ενέργειες (έστω λόγια) αποκατάστασης του πληγωμένου εγωισμού. ΔΕΝ θα εκδικηθεί λοιπόν, άδικα περιμένετε αντίκτυπο. Δεν του ταιριάζουν μικροπρέπειες, είναι τόσο ανώτερος.

Πώς θα κάνω το Λέοντα να με συγχωρέσει;

 • αν είσαι Κριός, Ζυγός, Αιγόκερως, Καρκίνος. Πρέπει να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση. Το ξέρουμε ότι μπορείς. Σε σχέση με τα σταθερά ζώδια, είσαι πιο αυθόρμητος και πιο ελαστικός. Αν είσαι Καρκίνος, μπορείς να γίνεις τρυφερά προστατευτικός με τον εγωισμό του Λέοντα, ακόμα και λίγο συναισθηματικός. Αν είσαι Ζυγός, μπορείς να πετάξεις μια ζυγίσια, διπλωματική κολακεία, με το γλυκό σου ύφος. Αν είσαι Κριός, μπορείς να αυτοκατηγορηθείς και να πεις με θάρρος κι υπευθυνότητα "φταίω, έκανα μεγάλη μλκία" και να τον λυγίσεις. Αν είσαι Αιγόκερως, ξέρεις να μιλάς λογικά και με σταράτα επειχηρήματα: εκθέτεις πως έχει η κατάσταση και τι μπορεί να γίνει από δω και πέρα. 
 • αν είσαι Ιχθύς, Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης. Πρέπει να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή που ο Λέων θα είναι ξανά έτοιμος να σε προσεγγίσει και να αλαφρύνεις την ατμόσφαιρα με τα επικοινωνιακά σου skills. Αν είσαι Τοξότης, σίγουρα θα κρύβεσαι κάπου για να μην αντιμετωπίσεις τα παράπονα και τις ευθύνες σου: κάντο όπως ο Κριός και πες "ωραία, έκανα μλκία, αφού με ξέρεις!"-- οι πιθανότητες είναι υπέρ σου. Αν είσαι Δίδυμος, βάλε το νάζι και την παιδικότητα στο παιχνίδι "δεν το ήθελα, δεν το έκανα επίτηδες, μου ξέφυγε, είμαι αυθόρμητος, απερίσκεπτος..". Αν είσαι Παρθένος, μπορείς να απομυθοποιήσεις την τελειότητά σου και να δηλώσεις "έκανα μια φορά κι εγώ ένα λάθος, δεν ξέρω πως μου συνέβη"--δεν περιμένει να είσαι πάντα άψογος, ο Λέων θα ανεχθεί τις ατέλειές σου! Αν είσαι Ιχθύς, πρέπει να φανείς ευάλωτος και θύμα των ανασφαλειών σου, το έχεις άλλωστε με τη θυματοποίηση.
 • αν είσαι Ταύρος, Λέων, Υδροχόος, Σκορπιός. Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα μεταξύ σταθερών ζωδίων. Ο πάγος δε σπάει εύκολα, θα χρειαστεί να μεσολαβήσουν τρίτα άτομα, ή χρονικά διαστήματα για να ξαναζεσταθεί η σχέση... Αν είσαι Ταύρος, θα μετρήσει η σωματική γλώσσα: βλέμματα μετάνοιας, χειραψία, αγκαλιά, η παρουσία σου εκεί γύρω, ένα χάδι, ένα σκέπασμα εκεί που κοιμάται. Αν είσαι Υδροχόος, μπορεί να βρεθείτε κάπου "τυχαία" (με πρωτοβουλία του) και να πιάσετε την κουβέντα για άσχετα πράγματα, κι όταν ο Λέων σου ρίξει το μπαλάκι, φρόντισε οι δικαιολογίες σου να έχουν μια σοβαρότητα! Αν είσαι Λέων, αποκλείεται να αντέξετε πολύ-- μια μπηχτή κατευθείαν στην καρδιά, θα γίνει αφορμή να ανοίξετε τα εσώψυχά σας για όλα, από το μακρινό σας παρελθόν ως τώρα. Αν είσαι Σκορπιός, δε θα σε βοηθήσει πολύ η γλώσσα σου, ίσως τα κάνεις χειρότερα με τις χοντρές κουβέντες που πετάς: αρκέσου σε μια ασφυκτικά σφιχτή αγκαλιά, ακόμα και σε δάκρυα!

2 σχόλια:

 1. Αν πρόκειται για Λέοντα με ωροσκόπο Σκορπιό... φαντάζομαι τα παραπάνω δεν ισχύουν, ε;!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φαινομενικά! Ο Ωροσκόπος είναι το "φαίνεσθαι", ο Ήλιος&Σελήνη το "είναι".

   Διαγραφή

Γράψτε Τα Σχόλιά Σας!!

Εικόνες θέματος από GelatoPlus. Από το Blogger.