Σεληνη στον 8ο Οικο (γενεθλια Σεληνη, στο γενεθλιο χαρτη)

7:41 π.μ.
Καταρχάς να πούμε το βασικότερο, ότι η Σελήνη στον γενέθλιο χάρτη, αντιπροσωπεύει ένα πρόσωπο καθοριστικό για την εξέλιξή μας- τη Μητέρα μας- και έπειτα, τη σχέση μας με αυτή, την θαλπωρή και την ασφάλεια που παίρνουμε από αυτή, όλα τα συναισθηματικά εφόδια που θα μας κάνουν ισορροπημένους και ευτυχισμένους ενήλικες. Η (μείζονος σημασίας) γενέθλια Σελήνη, βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες οικοθεσίες της στον 8ο Οίκο, καθώς ο Οίκος του Σκορπιού σχετίζεται με την απώλεια, το αίσθημα απόρριψης, απουσίας συναισθηματικής ασφάλειας και με αυτοκαταστροφικό ψυχικό πόνο.

Να πούμε σε δεύτερη φάση, ότι η αρνητικότητα της τοποθέτησης της Σελήνης στον "τοξικό" 8ο Οίκο, ενισχύεται αν η Σελήνη αυτή βρίσκεται σε σταθερό ζώδιο και δη Ταύρο, Σκορπιό. Εκεί, χτυπάει κόκκινο.

***

Τα άτομα που έχουν αυτή την ένδειξη στο χάρτη τους, έχουν συνηθέστατα μια πονεμένη σχέση με τη μητέρα τους (ή όποια άλλη μητρική φιγούρα τέλος πάντων). Πολύ περισσότερο από τον πατέρα, η μητέρα είναι ό,τι πιο σημαντικό στη ζωή τους και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ταυτότητα και την ύπαρξή τους, ακόμα κι αν περάσουν το κατώφλι της ενηλικίωσης. Τα άτομα έχουν προσκόλληση στην μητέρα τους, ακόμα κι αν δεν παίρνουν αυτά που έχουν ανάγκη, από την πλευρά της.

Τα άτομα χρειάζονται να βρίσκονται σε στενή σχέση με τη μητέρα, ζηλεύοντας αν εκείνη δείχνει προσοχή μεγαλύτερη σε κάποιο άλλο παιδί ή συγγενή. Θέλουν να έχουν μια ειδική μεταχείριση. Να παίρνουν πρώτα αυτά, ό,τι μια μητέρα μπορεί να δώσει: το φαγητό, το ενδιαφέρον, το θαυμασμό. Κανέναν δε θα δεχθούν να αγαπήσει η μητέρα τους πιο πολύ!

Τα άτομα έχουν βαθύ ψυχικό δέσιμο με τα ελάχιστα άτομα που καλωσορίζουν στη ζωή τους: μπορεί να είναι μοναχικά πλάσματα, που, ξαφνικά γνωρίζουν ΕΝΑ πρόσωπο και εστιάζουν σε αυτό, αδιαφορώντας για όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους πάνω στη Γη! Δε θέλουν να μοιράζονται την αγάπη ή το χρόνο αυτού του ατόμου και υποφέρουν πικρά, αν αναγκαστούν.

Η απόλυτη αγάπη προς τη Μητέρα, μπορεί να περάσει και σε άλλες μορφές αγάπης. Στη φιλία και στον έρωτα, τα άτομα θέλουν να παίρνουν το 100% της προσοχής του άλλου. Το "παιδικό" σχήμα προσκόλλησης στη μητέρα, επιβιώνει στις ενήλικες σχέσεις.

***

Τα άτομα με Σελήνη στον 8ο Οίκο είναι ακόρεστα, ανικανοποίητα στην συναισθηματική τους δίψα. Όση αγάπη κι αν πάρουν ποτέ δεν είναι αρκετή και κυρίως, πρέπει να είναι αιώνια και σταθερή. Εύκολα παραπονιούνται για να τραβήξουν την προσοχή, εύκολα πληγώνονται, ζηλεύουν, υποφέρουν μέσα τους, βλάπτουν τον εαυτό τους, βυθίζονται στην κατάθλιψη και τις εμμονές. Νιώθουν αδύναμα και ανεπαρκή, συντηρούν μέσα τους πληγές και τραύματα και δεν μπορούν να πάνε μπροστά πλέον.

Από την άλλη είναι ευαίσθητα άτομα με υψηλό συναισθηματικό iq. Σκανάρουν τη συμπεριφορά των άλλων και αντιλαμβάνονται τις ανάγκες τους. Μπορούν να παρηγορήσουν, να ενθαρρύνουν, να στηρίξουν. Μπορούν να εντοπίσουν τα τραύματα των άλλων, σαν να ήταν δικά τους. Μπορούν να μπούν στη θέση των άλλων. Μπορούν να έρθουν τρομακτικά κοντά (δεν φοβούνται την οικειότητα) και να ταυτιστούν ψυχικά με τους άλλους (όπως ένα παιδί καταλαβαίνει ενστικτωδώς, κοιτάζοντας τη μητέρα του, αν την έχει κάνει περήφανη ή αν την απογοήτευσε).

***

Η σεξουαλική πλευρά αυτής της οικοθεσίας είναι σαφής: το σεξ πρέπει να είναι μια ψυχική ένωση. Όχι παιχνιδάκια εδώ. Όχι επιφανειακές προσεγγίσεις. Η παράδοση θα πρέπει να είναι απόλυτη και για τους δυο. Δεν υπάρχει σπουδαιότερος τρόπος επικοινωνίας από το σεξ. Όλα τα τραύματα, όλες οι αδυναμίες, όλοι οι φόβοι, γιατρεύονται με το σεξ: στο κρεβάτι, εκεί μπορείς να πείσεις για την ειλικρίνεια και το βάθος της αγάπης, ένα άτομο με Σελήνη στον 8ο. Εκεί θα του σβήσεις τις ανασφάλειες και θα νιώσει ότι το αγαπούν.

Από την άλλη, όσο πιο πληγωμένα και ανασφαλή είναι τα άτομα, τόσο πιο δύσκολη υπόθεση είναι γι'αυτά το σεξ. Αν η σχέση με τη μητέρα ή κάποιον τρυφερό πρώτο έρωτα ήταν τραυματική, το άτομο ίσως αποφεύγει κάθε σεξουαλική πράξη. Η σεξουαλική αποχή (και δισταγμός) μπορεί να ευθύνεται για περαιτέρω όξυνση του συναισθηματικού πόνου. Ίσως οδηγεί σε κρίσεις άγχους και γενικής δυσφορίας για τη ζωή. Δεν υπάρχει πάντως, συναισθηματικό πρόβλημα στη ζωή αυτού του ατόμου, που δεν θα λυνόταν με μια "δυνατή" "επιβεβαιωτική" "λυτρωτική" σεξουαλική εμπειρία. Ειδικότερα αν το σεξουαλικό ταίρι, θα είχε μητρική, στοργική διάθεση απέναντί του/της.

***

Σε καθαρά πρακτικό/υλιστικό επίπεδο: η οικοθεσία συνιστά ένδειξη πιθανής κληρονομιάς ιδιοκτησίας από τη μητέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψτε Τα Σχόλιά Σας!!

Εικόνες θέματος από GelatoPlus. Από το Blogger.